Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mielonym

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 4 szkl
sól do smaku
jajko 2 szt
woda letnia 300 ml

Farsz

mięso mielone 35 dag
cebula 2 szt
ząbki czosnku 1-2 szt
olej 2 łyzki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 łyżki
kasza manna 2 łyżki
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mielonym

Kroki postępowania

1
Mięso mielone usmażyć na oleju i ostudzić.
Krok 1 - Pierogi z mielonym foto
2
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce .
Krok 2 - Pierogi z mielonym foto
3
Cebulę obrać , posiekać i zeszklić na oleju dodać pieczarki i dusić aż woda odparuje.
Krok 3 - Pierogi z mielonym foto
4
Mięso mielone wymieszać z pieczarkami dodać jajko , bułkę tartą , kaszę mannę i doprawić do smaku.
Krok 4 - Pierogi z mielonym foto
5
Make wymieszać z solą dodać jajka i mieszając wlewać wodę. Zagnieść ciasto.
Krok 5 - Pierogi z mielonym foto
6
Ciasto rozwałkować pokroić na kwadraty nakładać na każdy po łyżeczce i dobrze zlepiać.
Krok 6 - Pierogi z mielonym foto
7
Zagotować wodę ok 2-3 litry z 1 łyżką soli i 2-3 łyżkami oleju . Pierogi wrzucić na gotującą się wodę zamieszać i gotować ok 5-7 minut od wypłynięcia.
Krok 7 - Pierogi z mielonym foto
8
Pierogi odcedzić i przelać zimną wodą. Masło roztopić i polać pierogi,
Krok 8 - Pierogi z mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 28.01.2016 13:20
pyszny obiadek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak