Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z makiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 60 dag
jajko 2 sztuki
masło 2 łyzki
mak 1 kg
skórka cytrynowa do smaku
sól do smaku
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z makiem

Mak zaparzyć i przemielić. Do maku dodać skórkę i cukier puder, wymieszać. Mąkę, jajka, masło oraz sól połączyć ze sobą dodając wodę by ciasto było elastyczne. Gotowe rozwałkować i powycinać za pomocą szklanki koła. Na każdy krążek ponakładać po łyżce maku i skleić. Włożyć do garnka z lekko osoloną wodą i poczekać, aż wypłyną. Gotowe można podać. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 25.11.2013 17:11
takich jeszcze nie jadłam
czekoladka_m 23.10.2013 14:15
Z makiem jeszcze nie jadłam, jestem ciekawa ich smaku
Łukasz15 08.08.2013 11:53
Bardzo dobre
Wafelek2601 24.12.2012 01:10
Super!
Angelika10 14.11.2012 18:21
fajne
RenataZ-et 24.07.2012 18:30
fajny pomysł-nie jadłam takich ale na pewno zrobię :)
IKrakowianka 18.02.2012 19:13
super pierogi
jolanta19 30.09.2011 19:03
chciała bym sprubować
Baska Kaska 01.01.2011 17:46
jadłam i są smaczne
IlonaAlbertos 04.12.2010 00:39
Uwielbiam takie pierogi.
Iwusia 03.12.2010 00:21
spróbuj ;)
rosik93 02.12.2010 19:32
Nigdy takich nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak