Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mąki orkiszowej z kapustą

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka orkiszowa 30 dag
olej lniany 1 łyżeczka
sól
woda

Farsz

kapusta kiszona 50 dag
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mąki orkiszowej z kapustą

Kapustę ugotować do miękkości, odcedzić i pozostawić do wystygnięcia. Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek drobno posiekać i razem zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Kapustę wymieszać z cebulą oraz czosnkiem i doprawić do smaku pieprzem oraz solą.
Mąkę wsypać na stolnicę, dodać olej z wiesiołka, szczyptę soli, wodę podgrzać aby była dość ciepła i wlewać do mąki zarabiając ciasto. Ciasto wyrabiać, aż będzie gładkie i elastyczne. Gotowe ciasto rozwałkować, wycinać średnie kwadraty, na każdy nakładać farsz i lepić pierożki.
Pierożki wrzucać do gotującej się wody i gotować kilka minut od momentu wypłynięcia na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 22.01.2015 09:41
pyszne pierożki))
gusia1000 02.01.2015 16:06
Dobre pierogi.
Pietruszka 29.12.2014 23:11
pyszne pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak