Pierogi z maki orkiszowej z jagodami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka orkiszowa typ 2000

    0,75 kg
  • mąka tortowa

    0,25 kg
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • jagody

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierogi z maki orkiszowej z jagodami foto
Na stolnicę wysypać obie mąki.
Krok 2 - Pierogi z maki orkiszowej z jagodami foto
Potem zrobić lekkie zagłębienie i wlać olej.
Krok 3 - Pierogi z maki orkiszowej z jagodami foto
Następnie dodać ciepłą wodę i zarabiać ciasto.
Krok 4 - Pierogi z maki orkiszowej z jagodami foto
Ciasto wałkować cienko, wykrawać krążki i lepić pierogi z jagodami. Pierogi gotować ok. 10-15 minut w osolonej wodzie. Podawać z cukrem lub śmietanką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Skotka 03.05.2017 15:26
Uwielbiam pierogi z jagodami:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat