Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z maki orkiszowej z jagodami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka orkiszowa typ 2000 0,75 kg
mąka tortowa 0,25 kg
olej rzepakowy 2 łyżki
jagody 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z maki orkiszowej z jagodami

Kroki postępowania

1
Na stolnicę wysypać obie mąki.
Krok 1 - Pierogi z maki orkiszowej z jagodami foto
2
Potem zrobić lekkie zagłębienie i wlać olej.
Krok 2 - Pierogi z maki orkiszowej z jagodami foto
3
Następnie dodać ciepłą wodę i zarabiać ciasto.
Krok 3 - Pierogi z maki orkiszowej z jagodami foto
4
Ciasto wałkować cienko, wykrawać krążki i lepić pierogi z jagodami. Pierogi gotować ok. 10-15 minut w osolonej wodzie. Podawać z cukrem lub śmietanką.
Krok 4 - Pierogi z maki orkiszowej z jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Skotka 03.05.2017 15:26
Uwielbiam pierogi z jagodami:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak