Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kurczakiem i pierogami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 gram
pierś z kurczaka 400 gram
pieczarki 200 gram
jajko 1 sztuka
sól, pieprz 1 do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kurczakiem i pierogami

kurczaka kroimy w kostkę ,podsmażamy na rozgrzanej oliwie przyprawiamy. Pieczarki oczyszczamy kroimy w kostkę przyprawiamy i dusimy. pieczarki łaczymy z kurczakiem, ciasto rozwałkowujemy, wycinamy szklanka krążki. Sklejamy pierożki. Układamy pierożki na blasce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy 35 minut w temperatuze 220 stopni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 09.02.2014 15:57
a z tym tytułem przepisu to wsztstko ok? :)
dasada1 03.09.2010 19:36
dobre
noculos 02.09.2010 18:15
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak