Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kurczakiem i dodatkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
sól 1/2 łyżeczki
olej 1 łyżka
wrzątek 1/2 szklanki
woda zimna 4 łyżki
filet z kurczaka 1 sztuka
rzodkiewka 3 sztuki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
ryż 1/2 torebki
cebula 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kurczakiem i dodatkami

Kroki postępowania

1
Na początek przygotowuję farsz do pierogów:
Gotuję fileta i ryż, kroję rzodkiewkę odsączam z wody kukurydzę.

Fileta kroję na drobne kawałki dodaję ryż, kukurydzę oraz rzodkiewkę i doprawiam do smaku solą i pieprzem

Wyrabiam ciasto:
2 szklanki mąki, dodaję sól, wlewam pół szklanki wrzątku, dodaję olej i zimną wodę. Wyrabiam ciasto aż będzie jednolite.

Stolnicę podsypuję mąką, ciasto trzeba rozwałkować, szklanką wycinam kółka i nakładam farsz.
Krok 1 - Pierogi z kurczakiem i dodatkami foto
2
Pierogi najpierw gotuję w wodzie, w między czasie rozgrzewam patelnię i smażę pokrojoną i posypaną wcześniej solą cebulkę, po ugotowaniu pierogów przekładam je na patelnie do cebulki aż się lekko zarumienią.
Krok 2 - Pierogi z kurczakiem i dodatkami foto
3
Pierogi gotowe:)
Polecam jedzenie ich z ketchupem smaczne połączenie ;)

Życzę Smacznego
Krok 3 - Pierogi z kurczakiem i dodatkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 24.04.2015 15:09
świetny pomysł
gacopierz23 13.04.2014 18:26
z takim nadzieniem czas spróbować
Kejti 11.03.2014 23:49
Fajne pierogi :-)
sara1 10.03.2014 11:06
ciekawe nadzienie i pysznie wyglądają
votus 09.03.2014 14:41
pyszne danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak