Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kozim serem i oliwkami

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Wszystkich chętnych zapraszam do zapoznania się ze szczegółowym przepisem i samodzielną jego realizacją! Smacznego!

Składniki:

Składniki:

ser kozi 500 gramów
ziemniaki 300 gramów
czarne oliwki 100 gramów
mąka 450 gramów
masło 1 łyżka
wrzątek 350 mililitrów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kozim serem i oliwkami

Farsz:

Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Studzimy. Ser mielimy z ziemniakami i oliwkami. Mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.

Ciasto na pierogi:

W gorącej wodzie rozpuszczamy masło, dodajemy do mąki, przy pomocy noża mieszamy. Jak lekko się ostudzi, wyrabiamy ciasto.

Przygotowanie pierogów:

Następnie cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wykrawamy okręgi, ma środek każdego umieszczamy farsz i zlepiamy krawędzie.

Gotowanie pierogów:

Gotujemy w osolonym wrzątku, 3-4 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody.

Z podanych proporcji wychodzi około 50 pierogów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak