Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kiszką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 2 szklanki
masło 40 g
żółtko jajek 2 szt
woda ciepła 100-130 ml
sól 1 łyżeczka

farsz

cebula 1 szt
kaszanka 2 szt
musztarda 1 łyżka
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
majeranek wg uznania
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kiszką

Kroki postępowania

1
Do miski wsypać mąkę oraz sól, dodać zółtka i wymieszać.
Krok 1 - Pierogi z kiszką foto
2
Następnie dodawać stopniowo wodę i zarobic ciasto.
Krok 2 - Pierogi z kiszką foto
3
Na końcu dodać roztopione ciasto i wyrobić gładkie ciasto. Odstawić na około 10 minut.
Krok 3 - Pierogi z kiszką foto
4
Na maśle podsmażyć drobno pokrojoną cebulę.
Krok 4 - Pierogi z kiszką foto
5
Następnie dodać pozbawioną osłonki i pokrojona kaszankę. Podsmażyć. Dodać musztarde, oraz bułkę tartą. Doprawic sola i majerankiem.
Krok 5 - Pierogi z kiszką foto
6
Ciasto cienko rozwałkować, wykrawac krążki. Układać na nich porcje wystudzonego farszu, przykrywać drugim krążkiem i sklejć pierożki.
Krok 6 - Pierogi z kiszką foto
7
Pierożki wrzucać na osolony wrzątek i gotować około 3 minuty od wypłyniecia. Podawac polane skwarkami.
Krok 7 - Pierogi z kiszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jumper123 13.10.2015 20:51
super pomysł
halina17 13.10.2015 20:38
Jak dla mnie - dobre pierogi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak