Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszy gryczanej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
jajko 1 sztuka
woda
olej 3 łyżki
kasza gryczana 1 szklanka
ser biały 20 dag
tłuszcz 2 łyżki
cebula 2 sztuki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszy gryczanej

Z mąki, jaja, wody, oleju zagniatamy tradycyjne ciasto na pierogi. Kasze gotujemy na sypko. Kiedy przestygnie dodajemy zmielony ser biały, podsmażoną na tłuszczu pokrojoną w kostkę cebulę. Łączymy ze sobą pozostałe składniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Farszem nadziewamy wykrojone krążki ciasta. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy ze stopionym masełkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁY 19.03.2011 19:23
smakowicie
MAŁY 19.03.2011 19:23
smakowicie
misia53 19.09.2010 00:24
Bardzo lubię ale okraszone cebulką smazoną - do środka nie daję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak