Na samym początku zaleca się przygotowanie farszu, ponieważ musi on nieco przestygnąć. Cebulę pokrój w drobną kostkę, a następnie podsmaż na niewielkiej ilości oleju - pamiętaj, że zostanie ona zmieszana z kaszanką, która również zawiera w sobie dużo tłuszczu. Gdy nasza cebula jest już lekko zarumieniona, dodaj do niej kaszankę i podsmaż wszystko razem, aż uznasz, że kaszanka jest już gotowa. Twój farsz jest już prawie gotowy, wystarczy teraz przyprawić go do smaku solą oraz pieprzem, a także dodać kopiastą łyżkę bułki tartej, która wchłonie nadmiar płynu i sprawi, że nasze nadzienie do pierogów uzyska idealną konsystencje. Farsz odstaw do ostygnięcia i zabierz się do przygotowania ciasta na pierogi. Na stolnicę wysyp odmierzoną mąkę. W środku mącznego kopca uformuj niewielki otworek, do którego należy wlać 3 łyżki oleju oraz małą łyżeczkę soli. Stopniowo dodawaj ciepłą wodę i ugniataj ciasto. Kiedy uznasz, że jest ono już gotowe, rozwałkuj je bardzo cienko, a za pomocą szklanki wytnij kółeczka, na których środek wyłóż ostudzony farsz. Teraz wystarczy jedynie zlepić ze sobą przeciwległe boki i wrzucić pierogi do osolonej, gotującej się wody, gdy wypłyną na wierzch gotujemy je jeszcze 8 minut.