Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kasza jęczmienna i serem

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 szklanka
ser biały 1 kostka
cebula biała 1 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna 2 szklanki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kasza jęczmienna i serem

Kroki postępowania

1
Kasze ugotować,cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.W misce wymieszać kaszę z serem i cebula ,doprawić sola i pieprzem.
Krok 1 - Pierogi z kasza jęczmienna i serem foto
2
Z mąki i wody zagnieść elastyczne ciasto.
Krok 2 - Pierogi z kasza jęczmienna i serem foto
3
Ciasto rozwałkowujemy,podsypując mąka i szklanką wykrawamy krążki.
Krok 3 - Pierogi z kasza jęczmienna i serem foto
4
Na środek nakładamy po jednej pełnej łyżce farszu (lub tyle ile się zmieści). składamy ciasto na pół i zlepiamy dokładnie brzegi.Układamy na stolnicy lub blacie podsypanym mąką.
Krok 4 - Pierogi z kasza jęczmienna i serem foto
5
W garnku zagotować osoloną wodę i gotować pierogi.
Krok 5 - Pierogi z kasza jęczmienna i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 02.05.2014 19:50
Różne nadzienia robię z kaszą jęczmienną muszę spróbować :)
Agata3 02.05.2014 16:35
fantastyczne pierogi :)
Zdzisław 02.05.2014 12:11
smaczna potrawa
Kuchenka 02.05.2014 10:35
apetyczne są
Patriszja
Patriszja 02.05.2014 09:28
nie za bardzo apetycznie wyglądają na tym zdjęciu... ale przepis super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak