Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami - farsz

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 2 torebki
pieczarki 30-40 dag
boczek 10 dag
cebula 1 średnia
masło
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami - farsz

Zrobiłam ciasto na pierogi. Kaszę ugotowałam. Boczek pokroiłam w drobną kostkę i przesmażyłam na maśle, dodałam do niego poszatkowaną cebulę, jak się zeszkliła dodałam pieczarki pokrojone na drobno. Smażyłam z 8 minut i dodałam kaszę gryczaną. Wymieszałam, doprawiłam i chwilę smażyłam.
Takim farszem napełniłam pierogi i gotowałam je jeszcze do miękkości w osolonej wodzie.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 18.12.2012 10:04
takich nie jadłam
gosia561 03.09.2012 14:29
rewelacja, coś nowego
paula99926 07.08.2012 09:48
dziękuję :)
Karolciaf1990 23.06.2012 22:16
trzeba wypróbować ten przepis
luki1984 23.06.2012 22:14
no takich to jeszcze nie jadłem
parysek10 23.06.2012 20:22
ale świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak