pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami - farsz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    2 torebki
  • pieczarki

    30-40 dag
  • boczek

    10 dag
  • cebula

    1 średnia
  • masło

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobiłam ciasto na pierogi. Kaszę ugotowałam. Boczek pokroiłam w drobną kostkę i przesmażyłam na maśle, dodałam do niego poszatkowaną cebulę, jak się zeszkliła dodałam pieczarki pokrojone na drobno. Smażyłam z 8 minut i dodałam kaszę gryczaną. Wymieszałam, doprawiłam i chwilę smażyłam.
Takim farszem napełniłam pierogi i gotowałam je jeszcze do miękkości w osolonej wodzie.

Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
matesko 18.12.2012 10:04
takich nie jadłam
gosia561 03.09.2012 14:29
rewelacja, coś nowego
paula99926 07.08.2012 09:48
dziękuję :)
Karolciaf1990 23.06.2012 22:16
trzeba wypróbować ten przepis
luki1984 23.06.2012 22:14
no takich to jeszcze nie jadłem
parysek10 23.06.2012 20:22
ale świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat