Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

4.0
(27)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
cebula 2 szt
kasza gryczana 3 woreczki
mąka 70 dag
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

Kaszę gryczaną zagotować i ostudzić. Cebulę obrać i posiekać, pieczarki umyć i pokroić w drobną kostkę. Na patelni podsmażyć najpierw cebulę, następnie dodać pieczarki. Na koniec dodać kaszę gryczaną. Razem smażyć przez około 7 - 10 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Mąkę wymieszać z ciepłą wodą, dodać łyżeczkę soli i oleju i wyrobić ciasto. Ciasto rozwałkować i wycinać szklanką kółka. Napełniać je farszem i formować pierogi. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 08.02.2014 18:51
smaczne pierogi
Ela15 02.02.2014 20:18
super pomysł
fotoviderek 19.01.2014 10:32
Oryginalne pierogi :)
ao_12 21.12.2013 21:37
świetny pomysł :) przemycę kaszę mężowi
Edith85 20.12.2013 22:03
fajny pomysł na farsz
Laila2786 20.12.2013 21:07
rewelacyjny pomysł
Mira85 20.12.2013 20:49
super smaczne
ssylwiaa 20.12.2013 20:38
świetne pierogi ;)
Marta11 20.12.2013 20:30
pyszne pierogi
paulina2157 20.12.2013 20:24
pyszne pierogi takie lubię
halina17 20.12.2013 20:09
Smaczne pierogi, ładnie zlepione .
norweska20 20.12.2013 19:43
samo zdrowie ten farsz
Mysiunia 20.12.2013 19:34
bardzo takie lubię :) ładny sposób lepienia :)
Małgorzata106 20.12.2013 19:32
bardzo smaczne
Pyszota 20.12.2013 19:11
muszę je w końcu wypróbować
alaaa 20.12.2013 19:08
ładnie zlepione pierogi
V_kuchareczka 20.12.2013 18:33
znakomite pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak