Pierogi z kaszą gryczana i miętą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na ciasto

  • mąka pszenna

    70 dag
  • jajko

    1 szt
  • woda

  • olej

    1 łyżka

Składniki na farsz

  • ser biały

    1 kg
  • kasza gryczana

    30 dag
  • cukier waniliowy

  • mięta

    2 łyżki/posiekana
  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Z mąki, jajka, wody i oleju zarobić ciasto na pierogi. Ser zmielić, kaszę ugotować aby była sypka, wymieszać z serem, dodać miętę, przyprawić ewentualnie solą i pieprzem, wymieszać z dodatkiem odrobiny cukru waniliowego. Lepić pierogi, wrzucać na wrzątek i gotować do wypłynięcia. Polać roztopionym masłem i podawać. SMACZNEGO.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 10.05.2018 09:21
Smaczne pierożki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat