Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą gryczana i miętą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto

mąka pszenna 70 dag
jajko 1 szt
woda
olej 1 łyżka

Składniki na farsz

ser biały 1 kg
kasza gryczana 30 dag
cukier waniliowy
mięta 2 łyżki/posiekana
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą gryczana i miętą

Wykonanie:
Z mąki, jajka, wody i oleju zarobić ciasto na pierogi. Ser zmielić, kaszę ugotować aby była sypka, wymieszać z serem, dodać miętę, przyprawić ewentualnie solą i pieprzem, wymieszać z dodatkiem odrobiny cukru waniliowego. Lepić pierogi, wrzucać na wrzątek i gotować do wypłynięcia. Polać roztopionym masłem i podawać. SMACZNEGO.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 10.05.2018 09:21
Smaczne pierożki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak