Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I GRZYBAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto: mąka 3 szklanki
mleko ciepłe 1 szklanka
masło 1 łyżka
jajko 1 szt
sól 0,5 łyżeczki
olej do smażenia
cebule 2 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Farsz: 5 dag
grzyby suszone 5 dag
kasza gryczana 2 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I GRZYBAMI

Zagnieść luźne ciasto,m przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut.
FARSZ:
namoczone poprzedniego dnia grzyby pokrój i dodaj do posiekanej i zeszklonej na oleju cebuli,m wlej też wodę z ,moczenia grzybów,m duś kilka minut.
Dodaj ugotowaną kaszę, przypraw do s,maku, wymieszaj.
Zrobić pierogi, gotować około 4 minuty od wypłynięcia.
Podsmażyć na chrupiąco na oleju wymieszanym z masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak