Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą o nutce zupy pieczarkowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
mąka 3 szklanki
jajko 1 szt
masło do smażenia 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 łyżki
kapusta biała 1 woreczek
zupa w proszku 1 pieczarkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą o nutce zupy pieczarkowej

Kroki postępowania

1
Kapustę ugotować na miękko, odsączyć. Do kapusty dodać zupę pieczarkową w proszku i wszystko razem rozdrobnić, doprawić do smaku.
Krok 1 - Pierogi z kapustą o nutce zupy pieczarkowej foto
2
Do mąki wlać szklankę gorącej wody, wymieszać i zostawić do ostygnięcia.Następnie dodać jajko i ciasto dokładnie wyrobić. Rozwałkować i wycinać pierogi które nadziać farszem z kapusty.
Krok 2 - Pierogi z kapustą o nutce zupy pieczarkowej foto
3
Wrzucać na wrzącą osoloną wodę i gotować około 4 minut od momentu wypłynięcia. Masło rozpuścić i dodać bułkę tartą, przesmażyć,polać ugotowane pierogi
Krok 3 - Pierogi z kapustą o nutce zupy pieczarkowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 23.01.2014 19:32
Świetne danie
gosia56 15.01.2014 08:24
super pierogi
Róża1 14.01.2014 22:37
fajny pomysł !!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak