Pierogi z kapustą i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • woda

    0,5 szkl
  • pieczarki

  • kapusta kiszona

  • sól, pieprz

  • cebula

  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Farsz :
Cebulke podsmażamy na patelni z niewielka ilościa tłuszczu i dodajemy pieczarki starte na tarce
do tego kapuste kiszona troche pocieta.
Podsmazamy solimy dodajemy pieprz.
Ciasto :
Mąka, letnia woda, sól ,jajko
zarobić ciasto.
Rozwałkować ciasto wycinać pierogi i nadziewać .
Gotowe pierogi wrzucać na gotującą osoloną wodę.
Od wypłynięcia na powierzchnie gotować ok 3 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anna stelmaszczyk 02.05.2015 16:27
Grażynko muszą być pycha.... :)
Margo1 31.05.2013 10:00
lubię takie pierogi
Kate131 31.08.2011 07:47
bardzo lubie
eli_555 11.08.2011 23:17
pycha
iga2 13.06.2011 22:53
smaczne
madagaskar 18.03.2011 18:34
mniam mniam
Ewelina45 12.03.2011 10:47
wypróbowałam pycha
jolaxa 05.02.2011 22:50
pycha
novita23 23.01.2011 16:50
uwielbiam pierogi
gacopierz23 18.12.2010 21:22
coś dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat