Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 0,5 kg
olej 3 łyżki
woda ciepła 1 szklanka

farsz

kapusta kiszona 0,5 kg
pieczarki 20 deko
cebula biała
kminek
Liść laurowy suszony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Kapustę posiekać zalać wodą, dodać kminek, liść laurowy, gotować kapustkę aż bedzie miękka, pod koniec dodać posiekaną i przysmażoną cebule
Krok 1 - Pierogi z kapustą i pieczarkami foto
2
gotowy farsz doprawić solą pieprzem magi.
Krok 2 - Pierogi z kapustą i pieczarkami foto
3
ciasto zrobić tak samo jak z przepisu pierogi ruskie. rozwałkować wyciąć krążki, nałożyć farsz i zwinąć w pierożka :)
Krok 3 - Pierogi z kapustą i pieczarkami foto
4
gotować w osolonej wodzie, 5-6 minut od wypłynięcia. Potem jak będą zimne można przysmażyć na masełku na patelni.
Krok 4 - Pierogi z kapustą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 16.05.2015 07:09
Moje smaki - uwielbiam:)
AgaS10 15.05.2015 23:50
Zawsze pyszne :)
pestka 15.05.2015 20:41
to pyszne pierogi
agnieszka214 15.05.2015 20:09
lubie takie pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak