Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kapustą i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 50 dkg
sos grzybowy 1 szt
mąka pszenna 1 kg
jaja 1 szt
kapusta biała 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kapustą i pieczarkami

Ciasto pierogowe wyrobić z 1 kg mąki,1 jajka dodając przegotowaną,ciepłą wodę,dodać szczyptę soli oraz odrobinę oleju.
Farsz: kapustę kwaszoną kilka razy przelać wodą, pieczarki pokroić drobno,udusić.Pieczarki i kapustę wymieszać,dodać sos grzybowy w proszku. Z ciasta wykrawać prostokąty, brzegi sklejać widelcem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 02.10.2012 09:27
dawno już takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak