Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dkg
jajko 1
szczypta soli
olej do smażenia
boczek
woda 0.5 (ciepła)
kapusta kiszona

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Mąkę wysypujemy na stolnice, dodajemy do niej sól i jajko. Mieszamy, dodajemy wodę i zagniatamy. Gdy będzie już dobrze wyrobione to wałkujemy je na cienką warstwę. Szklanką wycinamy kółka. Z tej porcji wyszło mi ok 50 sztuk pierogów.

Kiszoną kapustę umieszczamy w garnku, dodajemy do niej suszone grzyby i zalewamy wodą. Gotujemy do czasu wyparowania większości wody. Tak przygotowaną kapustę mielimy a następnie przysmażamy wraz z cebulą na patelni.

Na ciasto nakładamy farsz i zaklejamy. Gotowe gotujemy w osolonej wodzie i podajemy z wcześniej przysmażonym na patelni boczkiem i czerwoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 13.11.2012 10:01
pyszne !
Dorota37 05.05.2012 11:49
ciekawy przepis
BozenA 25.03.2012 11:24
mmmm
BozenA 25.03.2012 11:24
mmmm
Ewa111 24.07.2011 17:33
pyszne pierogi
iknkirke 07.06.2011 16:04
pycha
m1monika 08.05.2011 12:09
lubię takie pierożki :-)
IKrakowianka 02.05.2011 23:01
wyśmienite
MAR3STA 23.03.2011 17:49
jak ja je lubię;)
jarek4 08.12.2010 10:51
pyszne pierogi
ElizaT 07.12.2010 13:11
wszyscy lubimy je jeść ! niedługo będą na Wigilię ;) ;)
krzyniu1984 06.12.2010 13:46
super!!
Agnieszka172 05.12.2010 20:05
pyszne pierogi
Natalia/tubisiek 05.12.2010 18:35
:):):)
misia53 05.12.2010 18:11
Siedzi zając pod kapustą , trzyma w lapce miskę pustą , na pierogi czeka skrycie , kiedy wreszcie nalozycie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak