Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

farsz

  • grzyby suszone

    10 szt
  • kapusta biała

    1 szt (mała)
  • cebula

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku

ciasto

  • mąka

    1 szklanka
  • jajko

    1 szt
  • sól

    1/2 łyzeczki
  • woda ciepła

    wg potrzeb
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć najlepiej na noc, nastęnie ugotować w wodzie w której się moczyły i pokroić. Kapustę poszatkować i posolić. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na maśle. Nastęnie dodać kapustę. Podlać wywarem z gotowania grzybów (około 1/2-1 szklanki) i dusić aż będzie miękka. Odcedzić, drobno pokroić, dodać grzyby. Przyprawić soląi pieprzem.
Z mąki, jajka, soli i wody zagnieść ciasto. Rozwałkować i wycinać krążki. na każdym układać porcję farszu i sklejać pierożki. Pierożki gotować partiami w osolonym wrzątku. Podawać okraszone skwarkami lub zrumienioną cebulką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mniam

19.10.2015 11:35
Bardzo dawno już jadłam takie pierogi. Są pyszne!

MAR3STA

19.10.2015 09:47
pyszne pierożki

Anna169Hosz

19.10.2015 08:42
Moje ulubione:)

Franciszek

19.10.2015 00:23
pyszne pierogi

halina17

18.10.2015 23:52
Dobre pierogi.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat