Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula 2 szt
mąka 70 dag
sól
olej
woda ok 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Grzyby namoczyć na ok. 6 godzin, a następnie zagotować, ostudzić i posiekać, kapustę obgotować, odcedzić i posiekać, cebulę posiekać w drobną kostkę. Na patelni podsmażyć cebulę, dodać grzyby i kapustę. Razem smażyć ok. 10 - 15 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Mąkę wymieszać z ciepłą wodą, dodać pół łyżeczki soli i łyżkę oleju. Wyrobić ciasto. Rozwałkować i wycinać szklanką kółka. Nakładać farsz i formować pierogi. Zagotować. Przed podaniem podsmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 27.04.2014 09:54
pieknie zwiniete
Ela15 04.01.2014 09:31
bardzo lubię
caralajna 18.07.2013 07:25
bardzo apetyczne
teresa18 11.01.2013 19:33
od razu widać że domowe, mają takie piękne warkocze
smakoszek 04.01.2013 21:14
bardzo apetyczne
olkaaa 29.12.2012 13:41
moje ulubione
alaaa 27.12.2012 18:21
śliczny warkocz,super
barbara11561 27.12.2012 17:08
ślicznie zlepione-pysznie wyglądają
MAR3STA 26.12.2012 11:09
pyszne pierożki
IwonaKa 25.12.2012 20:22
uwielbiam takie pierogi
ewka1978 25.12.2012 19:27
pycha
Monika58 25.12.2012 19:26
fajjne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak