Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
sól 0,5 łyżeczki
woda letnia 0,5 szklanki
pieczarki 100 gram
cebula biała 1 sztuka
kapusta kiszona 150 gram
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kapustą i grzybami

sól rozpuszczamy w wodzie, i dodajemy stopniowo do mąki cały czas zagniatając. ciasto musi być gładkie i elastyczne.

FARSZ:
kapustę należy podgotować i doprawić do smaku. pieczarki obrać i pokroić drobno po czym usmażyć i dodać do kapusty.
z cebulkę smażymy osobno wcześniej pokrojoną w kosteczkę i dodajemy do reszty. mieszamy i doprawiamy jeśli trzeba.

ciasto dzielimy sobie na pół. rozwałkujemy i wykrawamy kółka. na które nakładamy odrobinę farszu i zamykamy jak pierogi;)
gotujemy w wodzie z solą aż wypłyną.
ja przed podaniem jeszcze smażę na oleju na lekko złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 02.10.2012 12:33
pięknie kojarzą mi się ze świętami
Anna133 25.09.2012 13:21
uwielbiam
Andysz 17.09.2012 15:18
uwielbiammm;)
kaja1991 17.09.2012 15:10
domowy obiad, wigilia;)
kaja1991 17.09.2012 15:10
pierogi smak dzieciństwa i babci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak