Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasko
mąka 1/2 kg
olej 4 łyżki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
Farsz:
grzyby suszone 2-3 łyżki
cebula 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyzki
masło 2 łyżki
pieprz do smaku
kapusta kiszona 1/4 drobno posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Ciasto:
Mąkę wyrabiamy z jajkiem, solą i olejem.
Stopniowo dodajemy ciepłą wodę, aby ciasto odchodziło od brzegów miski, było miękkie i nie klejące się.

Farsz:
Kapustę gotujemy do miękkość.
W między czasie przygotowujemy grzyby.
Suszone grzyby najlepiej zalać wrzątkiem i chwilę gotować. Wtedy staną się miękkie.
Cebulę przesmażamy na maśle.
Kiedy kapusta jest gotowa dodajemy suszone grzyby i cebulę, a także doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Ciasto wałkujemy na cieniutki placek około 3 mm i szklanką wycinamy kółka.
Na środek każdego kółka kładziemy farsz i zwijamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madagaskar 13.02.2011 21:23
pycha
buksiak12 04.09.2010 13:11
super
buksiak12 04.09.2010 13:11
super
buksiak12 04.09.2010 13:11
super
Dorota71 04.09.2010 08:56
to musi być pyszne
Dorota71 04.09.2010 08:56
to musi być pyszne
Emilia22 04.09.2010 08:17
uwielbiam
Emilia22 04.09.2010 08:16
ciekawy przepis
rosik93 07.06.2010 08:46
Robię takie same

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak