Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą, grzybami i mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
woda letnia 2 szklanki
mięso wieprzowe bez kości 40 dag
opieńki 50 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta biała 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą, grzybami i mięsem

Kroki postępowania

1
Kapustę płuczemy i odlewamy 2-3 razy aby nie była za kwaśna. Następnie gotujemy do miękkości. Wyciskamy z wody. Mięso i grzyby płuczemy i także gotujemy aż będzie miękkie. Kapustę, mięso i grzyby przekręcamy przez maszynkę. Gotowy farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - Pierogi z kapustą, grzybami i mięsem foto
2
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy soli. Stopniowa wlewamy letnią wodę wyrabiając ciasto. Wyrabiamy około 10 minut, posypując mąką aby się nie kleiło.
Krok 2 - Pierogi z kapustą, grzybami i mięsem foto
3
Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki i rozwałkowujemy na cienki placek około 4 mm. Szklanką wycinamy kółka. Do środka nakładamy farsz. Składamy i dokładnie zlepiamy brzegi pierogów. Gotujemy w solonej, wrzącej wodzie aż wypłyną. Smacznego
Krok 3 - Pierogi z kapustą, grzybami i mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 14.02.2013 09:38
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak