Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą ,grzybami i kaszą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki

mąka pszenna 200 g
mąka pełnoziarnista 50 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
jaja 1 szt
woda ciepła 0,5 szklanki

farsz

grzyby suszone 200 g
kapusta biała 150 g
kasza 50 g
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cebula 1 szt
margaryna 50 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą ,grzybami i kaszą

Przygotować wszystkie składniki. Z podanych składników wyrobić ciasto i pozostawić pod przykryciem na pół godziny.
Grzyby suszone na moczyć poprzedniego dnia i ugotować ,odcedzić i pokrajać drobniutko. Kapustę ugotować w posolonej wodzie i odcedzić,
drobno pokroić .Kaszę ugotować al dente . Cebulę obrać i pokroić drobno , podsmażyć . Wymieszać kapustę i grzyby z kaszą,przyprawić solą i pieprzem, dodać kucharek.
Ciasto rozwałkować cieniutko i szklanką wycinać krążki. Nakładać farsz ,skleić i gotować w osolonej wodzie 3 -4 minuty od wypłynięcia na wierzch. Okrasić podsmażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 31.12.2015 09:52
dawno nie robiłam a są takie dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak