Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 450 g
sól
tłuszcz
sól
pieprz
kapusta kwaszona 700 ugotowana
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą

Ciasto
Z mąki, oleju, jajka, soli i ciepłej wody zagnieść ciasto.
Nadzienie
Cebulę usmażyć na tłuszczu na jasnozłoty kolor.
Kapustę posiekać tasakiem kuchennym.
Wymieszać kapustę z cebulą i przyprawami.
Ciasto rozwałkować na cienkie placki, wykrawać krążki specjalną foremką do pierogów.
Na środek krążka nałożyć nadzienie i zacisnąć foremkę.
Gotowe pierogi gotować we wrzącej i osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 13.02.2012 18:21
uwielbiam
Tetiana 19.12.2010 19:42
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak