Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
woda
sól
kapusta kiszona 30 dkg
kiełbasa 10 dkg
cebulka
pieprz
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą

Kapustę ugotować w małej ilości wody, odcedzić ,drobniutko posiekać.Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu razem z pokrojoną kiełbasą. Doprawić do smaku, dobrze wyrobić. Jeśli jest rzadka można dodać troszkę bułki tartej.
Ciasto zagnieść z mąki i wody , dzielić na porcje rozwałkowując na placki . Szklanką wykrawać krążki, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Wrzucać partiami na wrzątek , gotować 2-3 min po wypłynięciu na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 07.05.2013 07:58
bardzo lubię :-)
alaaa 01.07.2012 15:42
przyznam że jeszcze takich nie jadłam,
Wacław 17.06.2012 11:38
MOJE TEŻ ULUBIONE
Aneta41 04.03.2012 12:15
mmm moje ulubione!!
Justa32 26.11.2011 10:44
smaczne pierożki!!!
IKrakowianka 21.10.2011 22:27
uwielbiam takie pierogi
ilka_86 25.08.2011 09:08
pyszne
ben-ka 23.07.2011 09:27
już czuję ich zapach,mniamuśne :)
msmariusz 08.02.2011 18:43
pycha
misia53 07.01.2011 19:59
:))
kuklik 07.01.2011 19:23
misia pięknie nam rymuje i wzorowo też gotuje
Natalia/tubisiek 07.11.2010 09:17
wyglądają bardzo apetycznie! aż chce się je zjeść :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak