Pierogi z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • woda

  • sól

  • kapusta kiszona

    30 dkg
  • kiełbasa

    10 dkg
  • cebulka

  • pieprz

  • tłuszcz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę ugotować w małej ilości wody, odcedzić ,drobniutko posiekać.Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu razem z pokrojoną kiełbasą. Doprawić do smaku, dobrze wyrobić. Jeśli jest rzadka można dodać troszkę bułki tartej.
Ciasto zagnieść z mąki i wody , dzielić na porcje rozwałkowując na placki . Szklanką wykrawać krążki, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Wrzucać partiami na wrzątek , gotować 2-3 min po wypłynięciu na wierzch.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ankaryba 07.05.2013 07:58
bardzo lubię :-)
alaaa 01.07.2012 15:42
przyznam że jeszcze takich nie jadłam,
Wacław 17.06.2012 11:38
MOJE TEŻ ULUBIONE
Aneta41 04.03.2012 12:15
mmm moje ulubione!!
Justa32 26.11.2011 10:44
smaczne pierożki!!!
IKrakowianka 21.10.2011 22:27
uwielbiam takie pierogi
ilka_86 25.08.2011 09:08
pyszne
ben-ka 23.07.2011 09:27
już czuję ich zapach,mniamuśne :)
msmariusz 08.02.2011 18:43
pycha
misia53 07.01.2011 19:59
:))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat