Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kapustą

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 kg
cebula 1/2 szt.
masło 2 łyżki
ciasto: mąka 2 szkl.
sól szczypta
jajko 1 szt.
woda 1/2 szkl.
słonina topiona 2 łyzki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyzka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kapustą

Kapustę ugotować i zmielić. Masło roztopić, dodać pokrojoną cebulę i kapustę. Wysmażyć i doprawić do smaku Kucharkiem i pieprzem. Zrobić ciasto na pierogi, wałkować i wykrawać kółka. W każdy nałożyć łyżkę kapusty i zlepiać brzegi,żeby się nie rozkleiły podczas gotowania. Gotować w osolonej wodzie i polać roztopionymi skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 07.09.2012 17:08
wspaniałe i delikatne w smaku
mamusia1 07.09.2012 17:08
wspaniałe i delikatne w smaku
marchewka 27.10.2011 11:02
mniam, uwielbiam pierożki :)
bursztynek 20.09.2011 15:37
jedno z lepszych dań :)
mamusia1 18.11.2010 17:17
no coś pysznego! te skwareczki! mniam mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak