Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1 łyżka
mąka 3 szkl
jajko 1 szt
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą

Kroki postępowania

1
Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto.

Farsz: Kapustę kroimy na kawałki i gotujemy do momentu, aż będzie miękka – studzimy.

Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju na złoty kolor.

Wystudzoną kapustę odciskamy z nadmiaru wody. Kapustę i cebulę mielimy ( można zmiksować blenderem), przyprawiamy do smaku solą i pieprzem – mieszamy.
Krok 1 - Pierogi z kapustą foto
2
Ciasto rozwałkowujemy, szklanką wykrawamy koła. Na każdy krążek nakładamy porcję farszu. Zlepiamy dokładnie brzegi pieroga.
Krok 2 - Pierogi z kapustą foto
3
Pierogi gotujemy w osolonej wodzie ok 4 minuty.
Krok 3 - Pierogi z kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka131919 13.02.2014 22:14
takich jeszcze nie jadłam, zawsze dodaję grzyby
bhb8 13.02.2014 21:23
Świąteczne danie :)
oluniaaa944 13.02.2014 19:49
bardzo lubie pierogi z kapusta!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak