Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
woda 1 szkl
kapusta kiszona 0,5 kg
majeranek do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
cebula 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą

Kroki postępowania

1
Z mąki i wody wyrabiamy ciasto.
Krok 1 - Pierogi z kapustą foto
2
Wykrawamy szklanką z ciasta kółka.

Farsz: Kapustę kiszoną obgotowujemy. Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Odcedzamy kapustę i dodajemy do niej cebulkę i przyprawy np : majeranek, pieprz i sól.
Krok 2 - Pierogi z kapustą foto
3
Nadziewamy pierogi farszem i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

Smacznego :)
Krok 3 - Pierogi z kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 19.01.2015 13:07
bardzo lubie
Motorek 14.12.2014 14:09
bardzo dobre
Barbara777 20.01.2014 12:47
smaczne pycha
Michał2 15.11.2013 16:40
pyszne pierożki
Barbara777 15.11.2013 16:28
lubię pierogi z kapustą
Jadwiga/Jaga85 14.11.2013 23:32
Pycha takie pierożki!
sanielcia 14.11.2013 21:35
pyszny pomysł na święta :)
Poison1988 14.11.2013 17:57
najbardziej lubię gdy są później jeszcze podsmażone :) mniam!
eMMe 14.11.2013 17:50
Uwielbiam! Muszę się kiedyś przemóc i nauczyć lepić ;D
Rafał10 14.11.2013 16:32
Pyszne pierożki :) Już nie mogę się doczekać świąt!
iwi 14.11.2013 15:53
Kto by się im oparł;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak