Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z kapustą

mic
2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 250 gram
grzybki 10 dg
jajko 1 sztuka
sól do ciasta
kapusta kiszona 30 dag
cebula 1 sztuka
olej
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 1 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z kapustą

Mąke przesiewamy na stolnicę , wbijamy żółko, sol i zagniatamy ciasto, podelwając ciepłą wodą az uzyska jendolita konsystencję. Kapustę gotujemy na wywarze warzywnym, grzyby moczymy na ok 4 godizny a następnie gotujemy.Pzreciskamy przez masyznkę razem z podduszoną cebulą. Kapustę siekamy drobniej nożem, łączymy z grzybami. Dodajemy kilka łyżej oleju ok 4. Doprawiamy do smaku.Mieszamy.

Ciasto wałkujemy cienko, wykrwamy kółka za pomocą szkalnki, nakładamy farsz i sklejamy boki. Gotujemy we wrzącej osolonej wodzie, przez okres ok 3 od wypłynięcia wyjmujemy. Do wody do gotowania wlewamy odrbine oleju i soli. Po wrzuceniu delikatnie mieszamy piergi by się nie posklejały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 23.06.2013 18:28
ślinka leci
caffee_tea 21.12.2012 18:39
uwielbiam pierożki :-)
pajbek 21.12.2012 18:30
Super, lubię takie pierożki :-)
angelika14 21.12.2012 18:03
lubię domowe pierożki ?
Sylwia26 21.12.2012 17:54
ślinka leci
halina17 21.12.2012 17:54
Dobre pierogi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak