Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami i miętą

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna typ 500 400 gram
mąka pszenna typ 1850 200 gram
jajko 1 sztuka
sól do smaku
woda letnia

Farsz

mięta świeża siekana do smaku
jagody 400 gram
cukier do smaku
śmietana 18 proc 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami i miętą

Kroki postępowania

1
Na początek z podanych składników przygotowujemy ciasto.
Krok 1 - Pierogi z jagodami i miętą foto
2
Zarabiamy i wałkujemy dość cienko.
Krok 2 - Pierogi z jagodami i miętą foto
3
Jagody ( ja miałam mrożone, ale mogą być świeże) mieszamy z cukrem i miętą.
Krok 3 - Pierogi z jagodami i miętą foto
4
Z ciasta wycinamy kółeczka i nakładamy farsz.
Krok 4 - Pierogi z jagodami i miętą foto
5
Dokładnie sklejamy brzegi każdego pierożka.
Krok 5 - Pierogi z jagodami i miętą foto
6
Po ugotowaniu ( w lekko osolonej wodzie) podajemy polane śmietanką z cukrem.
Krok 6 - Pierogi z jagodami i miętą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 24.06.2014 17:43
Mój mąż byłby zachwycony :))))
mysza75 20.06.2014 16:55
jakie pyszne pierogi mniam
Beatris 20.06.2014 13:45
Wspaniałe pierożki, z przyjemnością zjadłabym porcyjkę:)
Krystyna32 20.06.2014 08:19
bardzo lubię
V_kuchareczka 19.06.2014 23:06
na pewno są przepyszne
asiczekz 19.06.2014 19:28
mmm pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak