Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami i borówką amerykańską

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody
borówka amerykańska
mąka 0,5 kg
sól do smaku
woda ciepła 1/2 szklanki
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami i borówką amerykańską

Jagody i borówki amerykańskie wsypujemy do miski, przebieramy i dodajemy cukier. Wszystko razem mieszamy. Mąkę dać na stolnicę, dodać sól, na środek wlać dobrze ciepłą wodę i zagnieść ciasto . Ciasto wałkujemy i wycinamy kółka na które nakładamy mieszankę jagód z borówką amerykańską i zlepiamy . Gotowe pierogi rzucamy do osolonej, gotującej się wody. Po wypłynięciu odczekujemy jeszcze chwilę i wyjmujemy pierogi z wody.
Podajemy polane śmietanką i posypane cukrem .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.07.2014 20:51
Też takie robię w sezonie, pycha.
nogawkuchni 17.07.2014 17:13
Uwielbiam pierogi na słodko,pyszny obiad na deserową nutę,świetne i z pewnością pyszne pierogi.
Renata9 16.07.2014 22:03
pyszne pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak