Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 500 g
jajko
gorąca woda 250 ml

Nadzienie

jagody 500 ml
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

W misce usypujemy kopczyk z mąki ,robimy dołek i wlewamy gorącą wodę. Delikatnie ,przy pomocy noża zagniatamy mąkę do środka. Gdy już mąkę z wodą wyrobimy ,ponownie robimy w cieście dołek ,wsypujemy odrobinę mąki i wbijamy jajko. Ciasto wyrabiamy dłońmi tak aby było lekko „lejące”. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 4 mm ,przy pomocy szklanki wycinamy kółka. Jagody mieszamy z cukrem i wykładamy na środek każdego kółka z ciasta. Pierogi zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3 min od wypłynięcia. Podajemy z gęstą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ggosienka68 02.12.2014 15:28
uwielbiam wszystkie pierogi, ale borówkami najlepsze :)
Ada-Gaba 11.11.2014 16:43
moje ulubione
mirosława4 11.11.2014 15:29
zjadłabym najlepiej zrobione przez kogoś :)
gosia1988 11.11.2014 13:13
moje ulubione
Adam/ZUB3R 11.11.2014 12:23
smaczne pierogi
jola91 11.11.2014 11:56
Oj zjadłabym nie jednego :D Pycha
Aleksandra/Olcia 11.11.2014 11:56
ale apetyczne
Kasiaaaaa 11.11.2014 11:52
Pysznie wygladaja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak