Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 1/2 kg
olej 2 łyżki
jajko 1
jagody 30 dag
cukier
woda 1 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Kroki postępowania

1
Ciasto: Mąkę przesiać do miski, zrobić wgłębienie, wlać olej i jajko oraz stopniowo tyle wody aby wyrobić elastyczne ciasto. Gotowe ciasto przykryć gorącym talerzem i odstawić na kilkanaście minut- będzie bardziej elastyczne.
Krok 1 - Pierogi z jagodami foto
2
Ciasto rozwałkować i szklaną wykrawać kółka. Nakładać jagody, posypać cukrem i zlepiać pierożki.
Krok 2 - Pierogi z jagodami foto
3
Gotować ok 3 minuty od wypłynięcia. odcedzić i podawać posypane cukrem.
Krok 3 - Pierogi z jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 01.08.2013 22:39
pyszne pierożki :) mam nadzieję że uda mi się zjeść w tym roku :)
Kulinarna Ja 01.08.2013 22:04
smakowitości!
01.08.2013 22:03
moje ulubione danie latem :)
Czarnula87 29.07.2013 16:49
bardzo smaczne :)
irenka 28.07.2013 21:46
pycha,moje ulubione
stokrotka 28.07.2013 20:41
ale pyszności!
gosia1988 28.07.2013 19:38
uwielbiam pierogi, zwłaszcza z jagodami
Konczi 28.07.2013 18:45
mmm ale mi narobiłaś smaczka :)
everay 28.07.2013 18:40
uwielbiamy pierożki całą rodziną:))
2milutka 28.07.2013 18:20
ale bym zjadła..mniam:)
Zdzisław 28.07.2013 17:56
dla mnie dobre jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak