Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z jagodami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg.
jajko 1 szt.
cukier do smaku
kasza manna 3 łyżki
jagody 1 mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z jagodami

Kroki postępowania

1
Jagody wrzucamy do garnka i przesmażamy, dodajemy cukier do smaku i kaszę mannę do zagęszczenia.
Krok 1 - pierogi z jagodami foto
2
Na stolnicę wysypujemy mąkę dodajemy jako i trochę wody i zagniatamy ciasto. Po rozwałkowaniu wycinamy kółka i lepimy pierogi.
Krok 2 - pierogi z jagodami foto
3
Pierogi gotujemy w osolonej wodzie do wypłynięcia. Po ugotowaniu odcedzamy.
Krok 3 - pierogi z jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 12.07.2013 22:02
Wspaniałe, dawno takie jadłam
Kulinarna Ja 03.06.2013 11:28
ale bym zjadła!
jozefinach 06.05.2013 09:47
Pyszności.
joanna__s 08.04.2013 10:14
Pycha!! Smak lata!
Kazimierz1 08.04.2013 09:37
dawno nie jadłem
magdziorka6 08.04.2013 06:15
na słodko też pycha
mic 07.04.2013 22:30
a to pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak