Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 1 szt
woda 1 szkl
sól do smaku
jagody do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Do mąki wysypanej na stolnicy wbijamy jajko i wyrabiając ciasto dodajemy sopniowo wodę. Wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować i szklanką zrobić kółka. Jagody najlepiej obtoczyć w cukrze i nakładać do każdego kółka mocno zlepiając brzegi pieroga. Gotowe pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie aż wypłynął na powierzchnię. Podajemy ze śmietaną lub cukrem. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 29.03.2013 00:16
świetne pierogi :)
aisza1 23.03.2013 11:11
jak ja dawno takich pierogów nie jadłam
Botwinka 05.02.2013 09:32
pyszne pierogi
Ewelina47 19.12.2012 22:09
pycha pierożki
Anna169Hosz 11.11.2012 08:27
Smakowicie wyglądają.
kamyk 09.11.2012 20:57
pyszne , wiem bo jadłem takie
Aneta41 06.11.2012 10:49
dałabym się pokroić za takie pierogi:)) uwielbiam!!
Bernadeta1 13.10.2012 19:49
pychota uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak