Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z jagodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
żółtko jajek 2 szt
sól do smaku
jagody 3 szkl
cukier wg uznaniia
śmietana
cukier puder
cukier wanilinowy

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z jagodami

Z maki, soli, żółtek i wody-taka ilość by ciasto było gęste-zagnieść ciasto. Rozwałkować cienko na stolnicy posypanej mąką. Wykroić krążki.
Umyte jagody połączyć z cukrem wanilinowym i cukrem kryształem. Wymieszać.
Na krążki kłaść porcję jagód i zlepiać pierogi.
Gotować w lekko osolonym wrzątku do miękkości ciasta.

Można podać ze śmietaną i cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 12.09.2012 10:35
niebo w gębie!
Karolciaf1990 30.08.2012 10:59
najlepsze!!!
Kekerboom 27.08.2012 13:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak