Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 35 dag
olej 2 łyzki
jajko 1 szt
Nadzienie:
jagody 1 szklanka
cukier 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżeczka
woda 0,5 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Składniki na ciasto zagniatamy.

Cienko rozwałkowujemy i wykrawamy kółka o średnicy mniej więcej 5 cm.

Umyte jagody mieszamy z cukrem i bułką tartą.

Na każdy kawałek ciasta nakładamy po łyżeczce nadzienia i zlepiamy pierogi.

Odkładamy na blat wysypany mąką.

Gdy wszystkie będą zlepione wrzucamy je (najlepiej partiami ) do gotującej się wody delikatnie mieszając by się nie pozlepiały.

Za pomocą cedzaka wyjmujemy je po upływie około 6 minut.

Idealnie smakują ze śmietaną wymieszaną z cukrem.

Dla osób dbających o linię polecam podawać z jogurtem naturalnym.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 25.06.2012 16:18
jak ja to lubię
parysek10 25.06.2012 13:55
bardzo smaczne
magdalea 25.06.2012 13:38
przepysznie wyglądają!
elka4621 25.06.2012 12:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak