Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
jajko 1 szt
sól 1 szczypta
olej roślinny 1 łyżka
jagody 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Wszystkie składniki na ciasto łączymy i wyrabiamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Wody ciepłej dolewamy tyle, aby ciasto nie było za rzadkie.
Odstawiamy ciasto na 30 min, aby odpoczęło.
Ciasto rozwałkować i wykrajać z niego krążki. Na środku układać farsz i zamykać, sklejając na brzegach.

Ugotować we wrzącej wodzie z jedną łyżką oliwy. Wyjmować pierogi jak wypłyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 23.09.2015 18:44
uwielbiam takie pierogi
Jaheira11 14.03.2012 18:18
uwielbiam takie- moje ulubione :)
LuKaSz4761 22.09.2011 09:05
pycha
Jolanta40 08.04.2011 13:23
niestety, jeszcze musimy poczekać na świeże jagody
polly66 07.04.2011 13:20
z jagódkami żadne się nie równają tylko kiedy te jagódki będą eh..:(
Jolanta_P-S 02.02.2011 12:49
lubię wszystkie pierogi, farsz bez znaczenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak