Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami . .

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kilogram
woda ile potrzeba
olej słonecznikowy 1 łyżka
jagody 1 litr
cukier 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami . .

Farsz: Jagody wymieszać z cukrem. Ciasto na pierogi: 1 kg mąki dodać łyżkę oleju. Zagniatać dodać tyle wody ile mąka "zabierze". Gdy do ciasta dodasz za dużo wody dodać mąkę..

Rozwałkować ciasto, szklanką wycinać kółka do środka kółka dać trochę farszu skleić rogi ciasta. Ugotować 1 litr wody z 1 łyżką soli. Gdy woda się zagotuje włożyć do niej pierogi. Gotować aż wypłyną na wierzch. Wyjąc na talerz podawać z śmietaną z cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 03.12.2012 18:42
świetne
Noruas 03.12.2012 18:27
smaczne to! uwielbiam takie pierogi!
uqash24 03.12.2012 18:21
mniam, smaki lata :)
IwonaKa 03.12.2012 18:03
ale pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak