Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jabłkami i kaszą manną

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dkg
woda 0.5 szklanki
kasza manna 3 łyżki
jabłka 3 szt
mleko 1 szklanka
cukier 1 łyżka
cynamon
sól
masło 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jabłkami i kaszą manną

Jabłka zetrzeć na tarce. Mleko zagotować z cukrem, cynamonem i 1 łyżeczką masła. Wsypać kaszkę i gotować aż zacznie gęstnieć. Dodać jabłka i gotować jeszcze chwilę. Wystudzić. Z mąki, wody i soli zagnieść ciasto na pierogi. Na każdy krąg ciasta nakładać farsz, sklejać pierogi, gotować we wrzącej wodzie do wypłynięcia. Resztę masła roztopić na patelni, polać nim pierogi i posypać cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 23.10.2017 17:34
Bardzo pyszne pierożki : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak