Pierogi z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2,5 szkl
  • jaja

    1 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • jabłka

    1/2 kg
  • woda

    1/2 (ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do malaksera wsypać przesianą mąkę, wlać oliwę, ciepłą wodę, wbić jajko i włączyć na najwyższe obroty. Po 2-3 minutach wyjąć gotowe ciasto, rozwałkować na posypanej mąką stolnicy. Z ciasta wycinać krążki. Na każdy kawałek ciasta położyć cząstkę jabłka, złożyć na pół, zlepić brzegi. Pierogi wrzucić na wrzącą, osoloną wodę i gotować 5-6 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Koper 25.03.2012 23:22
Z jabłkami pierogów jeszcze nie robiłam
olkaaa 23.02.2012 08:13
super
bami 15.12.2011 11:09
Interesujący pomysł :)
Iwona51 28.11.2011 10:01
smaczne
calliope 11.10.2011 14:20
można czasem i na słodko zrobić pierożki :)
Poison1988 10.10.2011 21:24
super :) z jabłkami jeszcze nie jadłam :) brzmi smakowicie :)
halina17 03.10.2011 11:25
Lubię pierogi z jabłkami , robiłam w piątek i jeszcze mam do dziś.
IKrakowianka 02.10.2011 09:50
uwielbiam pierogi z owocami
agnieszka137 01.10.2011 22:26
ja bardzo lubię:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat