Pierogi z jabłkami

Pierogi z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2,5 szkl
  • jaja

    1 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • jabłka

    1/2 kg
  • woda

    1/2 (ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do malaksera wsypać przesianą mąkę, wlać oliwę, ciepłą wodę, wbić jajko i włączyć na najwyższe obroty. Po 2-3 minutach wyjąć gotowe ciasto, rozwałkować na posypanej mąką stolnicy. Z ciasta wycinać krążki. Na każdy kawałek ciasta położyć cząstkę jabłka, złożyć na pół, zlepić brzegi. Pierogi wrzucić na wrzącą, osoloną wodę i gotować 5-6 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Koper

25.03.2012 23:22
Z jabłkami pierogów jeszcze nie robiłam

olkaaa

23.02.2012 08:13
super

bami

15.12.2011 11:09
Interesujący pomysł :)

Iwona51

28.11.2011 10:01
smaczne

calliope

11.10.2011 14:20
można czasem i na słodko zrobić pierożki :)

Poison1988

10.10.2011 21:24
super :) z jabłkami jeszcze nie jadłam :) brzmi smakowicie :)

halina17

03.10.2011 11:25
Lubię pierogi z jabłkami , robiłam w piątek i jeszcze mam do dziś.

IKrakowianka

02.10.2011 09:50
uwielbiam pierogi z owocami

agnieszka137

01.10.2011 22:26
ja bardzo lubię:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat