Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szkl
jaja 1 szt
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
jabłka 1/2 kg
woda 1/2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jabłkami

Do malaksera wsypać przesianą mąkę, wlać oliwę, ciepłą wodę, wbić jajko i włączyć na najwyższe obroty. Po 2-3 minutach wyjąć gotowe ciasto, rozwałkować na posypanej mąką stolnicy. Z ciasta wycinać krążki. Na każdy kawałek ciasta położyć cząstkę jabłka, złożyć na pół, zlepić brzegi. Pierogi wrzucić na wrzącą, osoloną wodę i gotować 5-6 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 25.03.2012 23:22
Z jabłkami pierogów jeszcze nie robiłam
olkaaa 23.02.2012 08:13
super
bami 15.12.2011 11:09
Interesujący pomysł :)
Iwona51
Iwona51 28.11.2011 10:01
smaczne
calliope 11.10.2011 14:20
można czasem i na słodko zrobić pierożki :)
Poison1988 10.10.2011 21:24
super :) z jabłkami jeszcze nie jadłam :) brzmi smakowicie :)
halina17 03.10.2011 11:25
Lubię pierogi z jabłkami , robiłam w piątek i jeszcze mam do dziś.
IKrakowianka 02.10.2011 09:50
uwielbiam pierogi z owocami
agnieszka137 01.10.2011 22:26
ja bardzo lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak