Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula 1 sztuka
mąka pszenna 3 szklanki
mleko 1 szklanka
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do samku
grzyby suszone 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z grzybami

CIASTO: Zagnieść ciasto na pierogi z mąki, gorącego mleka i oliwy, rozwałkować na cienkie placki. Następnie szklanką czy kubkiem wyciąć okrągłe placki. Nakładać na nie farsz i sklejać.

FARSZ: Suszone grzyby wypłukać 2-3 razy i moczyć przez całą noc, a następnie ugotować grzyby, aż będą miękkie. Ugotowane grzyby należy odsączyć i pokroić w drobną kostkę. Na wywarze z grzybów ugotować kapustę z dodatkiem liścia laurowego. Cebulę obrać i pokroić w kostkę i zeszklić. Do kapusty dodać grzyby i cebulę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.

Pierogi gotować w osolonym wrzątku ok. 4 minuty (do momentu, aż wypłyną).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 12.10.2013 12:35
pyszny obiad
Cranberry 12.10.2013 10:55
pyszne pierożki
Kasia35 12.10.2013 10:04
pyszności :)
Zdzisław 12.10.2013 09:26
jedne z ulubionych
okrysia 12.10.2013 08:36
SMACZNE TO!
Lis 11.10.2013 23:32
pyszne pierogi:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak