Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z grochem i kiszoną kapustą

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

~ CIASTO

mąka pszenna 3 kubki
gorąca woda 1 kubek
olej roślinny 1-2 łyżki
sól 2/3 łyżeczki

~ FARSZ

groch 250 g
kapusta kiszona 1/2 kg
cebula biała 1 duża
grzyby suszone mielone do smaku
smalec
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z grochem i kiszoną kapustą

Kroki postępowania

1
Z podanych składników zagnieść plastyczne ciasto, nakryć odwróconą miseczką i pozostawić do ostygnięcia.
Krok 1 - Pierogi z grochem i kiszoną kapustą foto
3
Groch namoczyć, a kiedy spęcznieje ugotować do miękkości i odparować.
W osobnym garnku ugotować do miękkości kapustę kiszoną i odparować nadmiar wywaru.
Krok 2 - Pierogi z grochem i kiszoną kapustą foto
4
Groch i kapustę połączyć i doprawić do smaku.
Krok 3 - Pierogi z grochem i kiszoną kapustą foto
5
Cebulę posiekać i zrumienić na smalcu, a pod koniec dodać płynnej przyprawy do potraw i nieco zmielonych suszonych grzybów.
Krok 4 - Pierogi z grochem i kiszoną kapustą foto
6
Farsz zmielić i przygotować pierogi.
Krok 5 - Pierogi z grochem i kiszoną kapustą foto
7
Ugotować w osolonym wrzątku.
Krok 6 - Pierogi z grochem i kiszoną kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 05.02.2016 07:55
fajny pomysł
Babeczka35 05.02.2016 07:41
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak