Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z farszem z kaszy gryczanej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 200 g
twaróg 150 g
cebule 2
boczek 500 g
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z farszem z kaszy gryczanej

Kaszę płuczemy i gotujemy ok 15 min, odcedzamy.
Boczek myjemy i drobno kroimy, podsmażamy na patelni (bez tłuszczu).
Cebule obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do boczku i dalej smażymy.
Ostudzony boczek z cebulką i twaróg mielimy w maszynce do mięsa.
Dodajemy do kaszy, całość przyprawiamy i dokładnie mieszamy.
Farsz nakładamy łyżeczką na krążki z ciasta i zlepiamy pierogi.

Ciasto na pierogi:

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/302399/ciasto-na-pierogi.html

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 01.03.2014 20:49
zjadłabym:) pyszne pierożki
adelajda 01.03.2014 19:58
dobre pierożki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak