Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z farszem miesnym

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podroby 0,30 kg
kasza gryczana 1 szklanka
cebula biała 1 sztuka
mąka 1 kg
sól 1 łyżka
olej 1 łyżka
jaja 1 sztuka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z farszem miesnym

Z Mąki jaja, oleju łyżki soli ugniatamy ciasto dolewając ostudzonej przegotowanej wody w ilości która pozwoli na zlepienie ciasta, ciasto przygotowujemy do formowania pierożków.
Podroby i kasze gotujemy,u gotowane mięso przepuszczamy przez maszynkę, cebulę podsmażamy, wszystko razem mieszamy przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Lepimy pierożki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 25.11.2013 18:13
Pychota :)
adam1f 01.04.2013 00:26
lubię takie pierogi
Sylwia56
Sylwia56 11.12.2012 21:11
pycha
karolina1869 11.12.2012 18:09
można zrobić pyszne rogaliki z samego ciasta, ugotować i podsmażyć pyszne, a farsz to tylko przepis jak przyrządzić proporcje mozna chyba łatwo zmienić :)
Henryka2 11.12.2012 17:19
Mniam, to może i tak, ale zagadka tkwi w tym 1 kg mąki, bo z proporcji podrobów (jakie to mają być podroby?)i kaszy może być ok 20 pierogów, a co zrobić z resztą ciasta?!
cukiereczek 11.12.2012 16:23
pierogi mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak