Pierogi z farszem drobiowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    900 g
  • margaryna Kasia

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

  • Farsz:

  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler korzeń

    1\\4 sztuki
  • pomidor

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • lubczyk

  • serca drobiowe

    30 dkg
  • serce indycze

    30 dkg
  • wątróbka drobiowa

    30 dkg
  • wątróbka indycza

    30 dkg
  • RESZTA SKLADNIKOW W OPISIE

  • woda

    500 (przegotowana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 skrzydełko z indyka
8 pałeczek (mniejszych części udka)
2 kostki rosołowe
pieprz czarny mielony
koperek suszony
3 jajka
przyprawa kebab-gyros
papryka czerwona słodka mielona
sól
pieprz czarny mielony
po zmieleniu mięsa.
Dodatkowo:
woda
sól
oliwa z oliwek

Marchewkę, pietruszkę, selera i cebulę obieramy, myjemy, kroimy, pomidora myjemy, kroimy i wkładamy wszystko do garnka z wodą. Dodajemy lubczyk. Mięso płuczemy, wrzucamy do wody a następnie dodajemy kostki rosołowe, sól i pieprz czarny mielony. Gotujemy około półtorej godziny. Wyjmujemy warzywa i mięso do miseczki, czekamy aż przestygną. Mięso oddzielamy od kości a następnie mielimy przez maszynkę razem z warzywami. Do zmielonego farszu dodajemy 3 jajka, przyprawę kabab-gyros, paprykę słodką mieloną, pieprz czarny mielony i mieszam. Sypkie składniki mieszamy w misce a następnie dodajemy składniki mokre. Przekładamy na stolnicę, wałkujemy i wykrawamy krążki np. szklanką i sklejamy pierogi z farszem (ilość farszu w pierogu zależna od wielkości krążka i upodobań). następnie gotujemy pierogi w osolonej wodzie z odrobiną oliwy z oliwek (1,5 łyżki) aż wypłyną na powierzchnie wody.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 10.12.2011 13:59
super
Ewa95 08.12.2011 10:59
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat