Pierogi z farszem białej kiełbasy

Pierogi z farszem białej kiełbasy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka

    500 g
  • woda gorąca

    300 ml
  • masło

    50 g

Farsz

  • kiełbasa biała

    700 g
  • majeranek Prymat

Omasta

  • cebula

    2 duże
  • masło

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Farsz wyciskamy z osłonek, mieszamy z dużą ilością majeranku.

Do miski wsypujemy mąkę. Łączymy ją z gorącą wodą i roztopionym w niej masłem. Dokładnie wyrabiamy i cienko rozwałkowujemy. Wycinamy przy pomocy szklanki, okręgi i na każdy z nich umieszczamy farsz. Pierogi zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku przez 4 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

Przekładamy na blaszkę.

Cebulę siekamy, łączymy z roztopionym masłem. Polewamy pierogi i zapiekamy 15 min w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Malinka

19.06.2016 12:08
Musiały smakować wyjątkowo!

misia123410

18.06.2016 13:12
Same pysznośći:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat