Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z farszem białej kiełbasy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 500 g
woda gorąca 300 ml
masło 50 g

Farsz

kiełbasa biała 700 g
Majeranek suszony Prymat

Omasta

cebula 2 duże
masło 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z farszem białej kiełbasy

Farsz wyciskamy z osłonek, mieszamy z dużą ilością majeranku.

Do miski wsypujemy mąkę. Łączymy ją z gorącą wodą i roztopionym w niej masłem. Dokładnie wyrabiamy i cienko rozwałkowujemy. Wycinamy przy pomocy szklanki, okręgi i na każdy z nich umieszczamy farsz. Pierogi zlepiamy i gotujemy w osolonym wrzątku przez 4 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

Przekładamy na blaszkę.

Cebulę siekamy, łączymy z roztopionym masłem. Polewamy pierogi i zapiekamy 15 min w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 19.06.2016 12:08
Musiały smakować wyjątkowo!
misia123410 18.06.2016 13:12
Same pysznośći:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak